Kategorie

Zajímavé Články

1 Testy
Adrenokortikotropní hormon (ACTH)
2 Jód
Angiom hltanu
3 Hypofýza
Hippokratova přísaha. Přítomnost
4 Hypofýza
Co jsou protilátky TPO
5 Testy
Jak vyměnit jehlu v glukometru?
Image
Hlavní // Rakovina

Diabetes mellitus a všechno o tom!


Světové zprávy o cukrovce, nový vývoj, produkty.

  • Nezodpovězená témata
  • Aktivní témata
  • Vyhledávání
  • Uživatelé
  • náš tým

Inzuliny: Actrapid a protomin-inzulin

Inzuliny: Actrapid a protomin-inzulin

Příspěvek Siliny »06.08.2009, 19:51

Příspěvek Ilan »06.08.2009, 21:11

Vápenná zpráva "06.08.2009, 21:28

Příspěvek od Siliny »06.08.2009, 22:06

Příspěvek Irina »06.08.2009, 22:24

Příspěvek od Chubba »8. 7. 2009 11:22

Zpráva DC „07.08.2009, 15:04

Na samém začátku své „kariéry“ jsem použil injekce Prostam a Protamin. Jednalo se o nejvíce „primitivní“ vepřové inzulíny. Snížili cukr, ale jak - to ví jen Bůh. Lékaři očividně věřili, že můj vlastní pankreas stále funguje dobře, a jednoduše potřebovali nějakou jednoduchou podporu. O jakékoli stabilní kompenzaci samozřejmě nemohlo být ani pochyb..
Kromě toho měli lékaři stížnosti na jejich čistotu a přítomnost nedostatečných nečistot, kvůli nimž došlo k alergiím a infiltraci..

Tyto inzulíny lze tedy použít, ale jako dočasné opatření. Lepší je přejít na modernější lidské inzulíny s předvídatelnou akcí. V každém případě se musíte zeptat endokrinologa.

Zpráva od Siliny »07.08.2009, 18:17

Vápenná zpráva „07.08.2009, 22:33

Zpráva od Siliny »08.08.2009, 10:55

Vápenná zpráva "08.08.2009, 19:32

Zpráva od DC „08.08.2009, 22:52

Silina
Lékaři, kteří to nedělají, se obvykle ptají: „Co ode mě chcete?“ a nedělají hovno. Váš lékař tedy není nejhorší případ a dělá, co může. Ale o tom, že kompenzace žádným způsobem nefunguje, musí neustále opakovat.

Limetka
Vaše nenávist k Actrapidovi a Protafanovi je pro mě osobně extrémně nepříjemná, protože Za posledních 15 let jsem s těmito inzulíny žil dobře. A proč jste se rozhodli, že tyto inzulíny v penfills „zmizely“? Možná je to jen tím, že se starý Lukašenko rozhodl ušetřit peníze: proč kupovat importované inzulíny, pokud existují některé naše vlastní a „nic horšího“?

Limetková zpráva "09.08.2009, 9:42

Vápenná zpráva „09.08.2009, 13:09

Příspěvek Siliny »09.08.2009, 13:45

  • Hlavní fóra
  • ↳ Diabetes mellitus a všechno o tom
  • Meters Měřiče glukózy v krvi a testovací proužky
  • ↳ Další témata
  • ↳ Diabetes News
  • ↳ Oznámení
  • ↳ Seznamka
  • Rules Pravidla fóra
  • Regionální novinky (přidejte své vlastní novinky)
  • ↳ Dálný východní federální okruh
  • ↳ Volžský federální okruh
  • ↳ Severozápadní federální okruh
  • ↳ Sibiřský federální okruh
  • ↳ Uralský federální okruh
  • ↳ Centrální federální okruh
  • ↳ Jižní federální okruh
  • ↳ SNS, sousední země
  • ↳ Novinky (v angličtině)

Kdo je teď na konferenci

Aktuálně procházíte toto fórum: žádní registrovaní uživatelé a 1 host

AKTRAPID NM: recenze

Stalo se, že jsem se stal diabetikem, když mi bylo 8 let, stalo se to kvůli neúspěšné operaci, která mě téměř stála život. Okamžitě jsem dostal inzulín. A bylo to 95 a kromě aktrapida a protathana se nic nenabídlo. Tento inzulín pracoval pro mě. Má vynikající stupeň čištění, nejsem na něj alergický. Inzulin byl původně vyráběn v penfilech pro malá plastová injekční pera, jejich použití bylo velmi snadné. Pak se začaly vyrábět penfiles ve vyšší dávce, bylo mi předepsáno větší a těžší pera. Injekce začaly být neuvěřitelně bolestivé, ale bylo potřeba si na ně zvyknout. Ve skutečnosti v mém případě začne inzulín fungovat ne půl hodiny po injekci, ale mnohem později je hypoglykémie na tomto inzulínu prostě nereálná. Je to velmi těžké a trvá to dlouho, než to zastavíme. přečtěte si více a pak celý den strašnou slabost celého těla.

Stalo se, že jsem se stal diabetikem, když mi bylo 8 let, stalo se to kvůli neúspěšné operaci, která mě téměř stála život. Okamžitě jsem dostal inzulín. A bylo to 95 a kromě aktrapida a protathana se nic nenabídlo. Tento inzulín pracoval pro mě. Má vynikající stupeň čištění, nejsem na něj alergický. Inzulin byl původně vyráběn v penfilech pro malá plastová injekční pera, jejich použití bylo velmi snadné. Pak se začaly vyrábět penfiles ve vyšší dávce, bylo mi předepsáno větší a těžší pera. Injekce se staly neuvěřitelně bolestivými, ale bylo potřeba si trochu zvykat. Ve skutečnosti v mém případě začne inzulín fungovat ne půl hodiny po podání, ale mnohem později je hypoglykémie na tomto inzulínu prostě nereálná. Je to velmi těžké a na dlouhou dobu se to zastaví, a pak je celý den v celém těle strašná slabost.

Někteří lékaři zvyšují tento inzulín vysvětlením, že je to člověk, a samozřejmě se řídí zahraniční produkcí. Ano, souhlasím, ve srovnání s inzulíny ukrajinské výroby je tento lepší v kvalitě a čištění. K dispozici je plus v relativně přijatelné ceně. Ale má v sobě mnoho nevýhod! Každý organismus je samozřejmě individuální a z osobní zkušenosti byste neměli vyvodit konkrétní závěr. Znám spoustu lidí, kteří celý život používají pouze Actrapid s protafanem a dokážou úplně kompenzovat cukrovku, ale měl jsem hořkou zkušenost! Při použití tohoto inzulínu byly cukry udržovány od 9 do 15, tělo mělo vůči němu inzulínovou rezistenci. Další hlavní nevýhodou je nástup jeho účinku (projeví se 30 minut po začátku injekce) - během toho způsobí hrozné nepohodlí. přečtěte si více těhotenství v situaci, kdy je nutné prudce snížit vysokou hladinu glukózy v krvi, a to i během čekání, není známo, jak se tělo může chovat, takže někdy upadlo do hypo. Na základě mých osobních zkušeností nedoporučuji užívání těchto inzulínů, protože existují inzulíny, které mají mnohem vyšší kvalitu (apidra, novorapid)

Někteří lékaři zvyšují tento inzulín vysvětlením, že je to člověk, a samozřejmě se řídí zahraniční produkcí. Ano, souhlasím, ve srovnání s inzulíny ukrajinské výroby je tento lepší v kvalitě a čištění. K dispozici je plus v relativně přijatelné ceně. Ale má v sobě mnoho nevýhod! Každý organismus je samozřejmě individuální a z osobní zkušenosti byste neměli vyvodit konkrétní závěr. Znám spoustu lidí, kteří celý život používají pouze Actrapid s protafanem a dokážou úplně kompenzovat cukrovku, ale měl jsem hořkou zkušenost! Při použití tohoto inzulínu byly cukry udržovány od 9 do 15, tělo mělo vůči němu inzulínovou rezistenci. Další hlavní nevýhodou je nástup jeho účinku (projevuje se 30 minut po začátku injekce) - to způsobuje strašné nepohodlí během těhotenství v situaci, kdy je nutné prudce snížit vysokou hladinu glukózy v krvi, a také není známo, jak se tělo může chovat při čekání, takže někdy to upadlo do hypo. Na základě mých osobních zkušeností nedoporučuji užívání těchto inzulínů, protože existují inzulíny, které mají mnohem vyšší kvalitu (apidra, novorapid)

Moje matka je zkušená diabetička. Od roku 1988. V roce 2005 jí byla podána inzulín. Během této doby jsme vyzkoušeli, kolik různých inzulínů jsme vyzkoušeli. Lékaři dokonce těžko hledali tu pravou. Nakonec jsme byli vyzvednuti „Actrapid“. Ve skutečnosti je velmi těžké najít inzulín. Existuje mnoho vedlejších účinků. Také na „Actrapid“. Nežádoucími účinky mohou být kopřivka, kožní vyrážka, velmi zřídka anafylaktické reakce. Hypoglykémie. Periferní neuropatie. Refrakční vada, méně často diabetická retinopatie. Existují také reakce v místě vpichu (nadýmání a svědění). Otok. Proto je pod dohledem lékaře zvolen přísný inzulin, samotný Actrapid je čirá bezbarvá kapalina. V malé ampulce. Přesněji v kazetě. Protože tento inzulín je výhradně v zásobních vložkách. Pro injekční pera.... přečíst více Celkem je v balení 5 kazet. Série a datum exspirace jsou také uvedeny na obalu. Obecně je „Actrapid“ krátkodobě působící inzulin produkovaný biotechnologií rekombinantní DNA. Působení inzulínu začíná do půl hodiny po podání, maximální účinek se dostaví do 1,5-3,5 hodiny, přičemž celková doba působení je přibližně 7-8 hodin. Ale opět to není nutné. Pokud cukr prudce stoupne, pak se působení inzulínu mírně zpomalí. Dávkování je velmi individuální. Předepsal nám to lékař. Ale pokud vím, každý diabetik má své vlastní dávkování. Obecně nejsme nikde bez inzulínu. Stále doporučím „Actrapid“, protože se pro nás ukázal jako nejlepší volba. No, ostatním vám stále doporučuji poradit se s lékařem. Koneckonců, je to všechno tak vážné, že byste neměli ani začít sami..

Moje matka je zkušená diabetička. Od roku 1988. V roce 2005 jí byla podána inzulín. Během této doby jsme vyzkoušeli, kolik různých inzulínů jsme vyzkoušeli. Lékaři dokonce těžko hledali tu pravou. Nakonec jsme byli vybráni „Actrapid“. Ve skutečnosti je velmi obtížné najít inzulín. Existuje mnoho vedlejších účinků. Také na „Actrapid“. Nežádoucími účinky mohou být kopřivka, kožní vyrážka, velmi zřídka anafylaktické reakce. Hypoglykémie. Periferní neuropatie. Refrakční vada, méně často diabetická retinopatie. Existují také reakce v místě vpichu (nadýmání a svědění). Otok. Proto je pod dohledem lékaře zvolen přísný inzulin, samotný Actrapid je čirá bezbarvá kapalina. V malé ampulce. Přesněji v kazetě. Protože tento inzulín je výhradně v zásobních vložkách. Pro injekční pera. Celkem je v balení 5 kazet. Série a datum exspirace jsou také uvedeny na obalu. Obecně platí, že „Actrapid“ je krátkodobě působící inzulin produkovaný biotechnologií rekombinantní DNA. Účinek inzulínu v nás začíná do půl hodiny po podání, maximální účinek se projeví do 1, 5 - 3,5 hodiny, s celkovou dobou působení přibližně 7 - 8 hodin. Ale opět to není nutné. Pokud cukr prudce stoupne, pak se působení inzulínu mírně zpomalí. Dávkování je velmi individuální. Předepsal nám to lékař. Ale pokud vím, každý diabetik má své vlastní dávkování. Obecně nejsme nikde bez inzulínu. Stále doporučím Aktrapid, protože se pro nás ukázal jako nejlepší volba. No, ostatním vám stále doporučuji poradit se s lékařem. Koneckonců, je to všechno tak vážné, že byste neměli začít ani sami..

Diabetes mellitus a jeho léčba - Dia-Club

"Inzulin je lék pro chytré, ne pro blázny.",
ať už jsou to lékaři nebo pacienti “
(EP Jocelyn)

  • Fórum
  • Dia-Club ABC
  • pravidla
  • Dia-Club Knowledge Base
  • Obsah fóra ‹Diabetes mellitus, hlavní části fóra‹ Inzulíny
  • Změňte velikost písma
  • tištěná verze
  • mobilní verze
  • FAQ
  • Registrace
  • vstup

Novorapid + Aktrapid

Novorapid + Aktrapid

Charming Victoria "28. února 2007, 17:10

kot_behemot 28. února 2007 17:24

Lyulek »1. března 2007, 08:37

kot_behemot »01.03.2007, 12:39

Lyulek »1. března 2007, 16:11

Dávám 2 inzulíny současně.

Irishka.K "3. března 2007, 23:19

Dávám 2 inzulíny současně.

Proč to má smysl.

Vasya »3. března 2007, 23:24

A význam, aby se neopakoval, lze číst v popisu programu "Diabetes 2000".

lanes »14. března 2007, 21:01

Lyulek »15. března 2007, 08:47

Alex Bird »15. března 2007, 19:15

Lyulek »16. března 2007, 00:07

Laza »21. března 2007 16:29

Juris "21. března 2007, 16:45

Johnik »17. května 2007, 23:31

Elena N "22. května 2007, 12:28 hod

Actrapid

Složení

Actrapid NM obsahuje rozpustný inzulín (geneticky upravený člověkem) a také následující další složky: chlorid zinečnatý, metakresol, voda, glycerol, hydroxid sodný a / nebo kyselina chlorovodíková.

Formulář vydání

K dispozici ve formě injekčního roztoku. Známá je také taková forma uvolňování jako Actrapid NM Penfill. Prodává se také jako injekční roztok..

farmaceutický účinek

Hypoglykemický lék, který je krátkodobě působící inzulín.

Farmakodynamika a farmakokinetika

Insulin Actrapid se vyrábí biotechnologií rekombinantní DNA za použití kmene Saccharomyces cerevisiae. Jeho INN - lidský inzulin.

Léčivo interaguje s receptorem na vnější cytoplazmatické membráně buněk. Tvoří komplex inzulin-receptor. Aktivuje intracelulární procesy stimulací biosyntézy cAMP nebo vstupem do svalové buňky.

Pokles hladin glukózy je způsoben zvýšením jejího intracelulárního transportu a asimilace tkáněmi, aktivací lipogeneze, syntézy bílkovin a glykogenogeneze, jakož i snížením rychlosti produkce glukózy játry atd..

Akce agenta začíná do 30 minut po aplikaci. Maximální účinek je patrný v průměru do 2,5 hodiny. Celková doba působení je 7-8 hodin.

Jsou možné individuální charakteristiky pro pacienty, včetně těch, které závisí na velikosti dávek.

Indikace pro použití

Indikace k použití - diabetes mellitus. Vzhledem k tomu, že účinek užívání drogy přichází poměrně rychle, je předepsán pro nouzové stavy, které jsou doprovázeny porušením kontroly glykemie.

Kontraindikace

Insuloma a hypoglykémie.

Vedlejší efekty

Při užívání léku se mohou objevit alergické reakce: Quinckeho edém, vyrážka. Ve vzácných případech byla hlášena lipodystrofie. Pravděpodobný odpor vůči Actrapidu.

Návod k použití přípravku Actrapid (způsob a dávkování)

Pokyny pro Actrapid informují, že lék se podává subkutánně nebo intravenózně. Dávka je vybírána odborníkem individuálně, v závislosti na potřebě inzulínu pacienta. Typicky je dávka 0,3-1 IU / kg denně. U inzulínové rezistence může být potřeba vyšší a v případě zbytkové produkce endogenního inzulínu nižší. Pacienti by měli být pečlivě sledováni ohledně hladiny glukózy v krvi.

V případě zhoršené funkce ledvin nebo jater je potřeba inzulínu menší. Musíte tedy upravit dávkování.

Pokyny k použití přípravku Actrapid naznačují, že může být použit v kombinaci s dlouhodobě působícími inzulíny.

Lék se podává půl hodiny před jídlem nebo občerstvením se sacharidy. Injekce se obvykle podávají subkutánně do přední břišní stěny. Tím je zajištěna rychlejší absorpce. Injekce lze navíc podat do stehna, deltového svalu ramene nebo hýždí. Aby se zabránilo lipodystrofii, je třeba změnit místa vpichu.

Intravenózní podání je přípustné, pouze pokud injekce podává zdravotnický pracovník. Intramuskulárně se lék podává pouze podle pokynů odborníka.

Předávkovat

V případě předávkování jsou možné: nespavost, nadměrná bledost, zvýšená neklid a chuť k jídlu, třes, pocení, bolest hlavy, parestézie v ústech, bušení srdce. V případě použití léku v dávkách, které jsou mnohem vyšší, než je obvyklé, může pacient upadnout do kómatu.

V případě mírné hypoglykémie byste měli jíst cukr nebo potraviny bohaté na cukr. V případě závažného předávkování se intramuskulárně podá 1 mg glukagonu. V případě potřeby dodatečně nastříkněte koncentrované roztoky glukózy.

Interakce

Hypoglykemický účinek inzulínu se zvyšuje při užívání perorálních hypoglykemik, inhibitorů angiotenzin-konvertujícího enzymu, neselektivních beta-blokátorů, sulfonamidů, tetracyklinů, ketokonazolu, pyridoxinu, cyklofosfamidu, lithiových přípravků, inhibitorů mebolithia, karboamino-angiopoxydázy léky obsahující ethanol. Alkohol nejen zvyšuje, ale také prodlužuje účinek Actrapidu.

Hypoglykemický účinek naopak klesá pod vlivem perorálních kontraceptiv, hormonů štítné žlázy, heparinu, sympatomimetik, klonidinu, diazoxidu, fenytoinu, glukokortikosteroidů, thiazidových diuretik, tricyklických antidepresiv, Danazolu, blokátorů kalciových kanálů, morfinu.

Účinek přípravku Actrapid může být zesílen i oslaben použitím reserpinu a salicylátů. Oktreotid, lanreotid mohou snížit nebo zvýšit potřebu inzulínu.

Užívání beta-blokátorů může skrýt příznaky hypoglykémie a zabránit její eliminaci.

Některé produkty, například ty, které obsahují thioly nebo siřičitany, mohou degradovat inzulín.

Podmínky prodeje

Prodává se pouze na lékařský předpis.

Podmínky skladování

Roztok uchovávejte v chladničce při teplotě 2–8 ° C. Nelze zmrazit. Po otevření se lahvičky uchovávají při pokojové teplotě. Je nežádoucí je uchovávat v chladničce. Chraňte lahvičky před přímým vystavením teplu a světlu. Držte mimo dosah dětí.

Skladovatelnost

Otevřená láhev se uchovává nejdéle 6 týdnů. Před otevřením je doba použitelnosti léku 30 měsíců. Nepoužívejte roztok po uplynutí doby použitelnosti.

Recenze

Recenze charakterizují Actrapid jako spolehlivý lék, který vám umožní získat předvídatelnou glykemickou kontrolu. Pacienti mají rádi rychlost léku. Z negativních aspektů je uvedena pouze nevhodná forma uvolňování léčiva ve formě injekčního roztoku, jehož zavedení často vyžaduje dohled odborníka.

Cena Actrapid kde koupit

Cena Actrapidu je asi 450 rublů. Tento produkt si můžete koupit pouze na lékařský předpis..

Cena inzulínu Actrapid HM Penfill je přibližně 950 rublů. Droga je tedy považována za poměrně drahou. V některých online lékárnách může být cena přípravku Actrapid vyšší, než je uvedeno.

Jak se Novorapid liší od Apidru, který je účinnější

U cukrovky závislé na inzulínu je obtížné trvale udržovat hladinu cukru. Přípravky - analogy krátkého inzulínu usnadňují pacientovi život, nedovolují dodržovat přísnou dietu.

Mezi tyto léky patří Novorapid a Apidra. Moderní inzulínová terapie zabraňuje hypoglykémii, předchází komatu a zajišťuje dlouhodobou kontrolu hladiny cukru v krvi.

Novorapid

Novorapid je analogem přírodního inzulínu, moderního rychle působícího přípravku proti vysoké hladině cukru při cukrovce. Akce je založena na doplnění chybějící dávky inzulínu ke snížení hladiny glukózy v krvi snížením tvorby v játrech. Inzulín aspart, který je součástí přípravku Novorapid, je rychlejší a silnější než přirozený hormon, ale má krátkodobý účinek.

Kromě snížení množství produkované glukózy má lék následující účinky:

  • urychluje buněčný metabolismus,
  • zlepšuje vstřebávání hormonu tukovou tkání,
  • zvyšuje práci glykogeneze.

Produkt je k dispozici ve formě pera s vyměnitelnými zásobníky (3 ml roztoku uvnitř) pro subkutánní injekce. Jedna zásobní vložka vystačí v průměru na 3 injekce.

Účinek léčiva je pociťován 10-15 minut po podání a trvá 5 hodin. Nejvyšší koncentrace inzulínu je pozorována 1-2 hodiny po injekci. Novorapid je předepisován v duetu s dlouhodobě působícím inzulinem.

Terapeutický režim léčby je vyvíjen a jmenován endokrinologem, je přísně zakázáno rozhodovat o výběru léku samostatně!

Nežádoucí účinky, které mohou být způsobeny během užívání přípravku Novorapid:

  • zvýšené pocení,
  • zvýšená úzkost,
  • nevolnost, zvracení,
  • kardiopalmus,
  • bolest hlavy,
  • nejsilnější pocit hladu,
  • nervozita,
  • krátkodobá slepota.

Uvedené nežádoucí účinky lze připsat projevu hypoglykemie, ale vzhledem k krátké době působení přípravku Novorapid je riziko jeho výskytu sníženo. U některých pacientů dochází ke ztrátě síly v důsledku snížení tlaku, alergických reakcí ve formě otoků a kožních vyrážek.

Apidra

Apidra je analog přirozeného krátkého inzulínu pro subkutánní podání. Používá se k léčbě cukrovky typu 1 a 2. Za krátkou dobu snižuje hladinu glukózy v krvi a blokuje její produkci játry. Náprava začne působit 5-10 minut po podání. Maximální koncentrace hormonu v krvi je pozorována za 1,5-2 hodiny. Trvání účinku trvá 3-4 hodiny. Tento krátkodobý účinek léku snižuje riziko hypoglykémie na nulu..

Diabetici užívající Apidru mohou zmírnit přísnost nízkosacharidové stravy a dopřát si něco chutného.

Nežádoucí účinky, které mohou být způsobeny během léčby přípravkem Apidra:

  • hypoglykemie (zřídka, pokud je překročena jednotlivá dávka), může vést k úmrtí,
  • svědění kůže,
  • kopřivka,
  • zhoršení dýchání,
  • otok.

Alergické reakce musí být zastaveny včas, aby nedošlo k anafylaktickému šoku.

Hlavní rozdíly mezi drogami

Přípravky - analogy krátkého inzulínu jsou nezbytné pro rychlou normalizaci a zmírnění rázů v hladinách glukózy v krvi. K prudkému skoku cukru může dojít v důsledku konzumace rychlých sacharidů diabetikem. Novorapid nebo Apidra jsou vytvořeny za účelem rychlého obnovení hladiny cukru v krvi, pokud náhle vzrostou.

Podle statistik zemře v moderním světě více než 2 000 000 lidí na diabetes mellitus a na komplikace, které způsobuje!

Podle principu účinku jsou léky Apidra a Novorapid podobné. Oba produkty se vyrábějí v Evropě, patří do stejné cenové kategorie, ale stále existují rozdíly:

  • Apidra neobsahuje žádný zinek, ale obsahuje polysorbát. Z tohoto důvodu je použití přípravku v inzulínových pumpách nepohodlné, protože se ucpávají.
  • Denní dávka léku Apidra je o 25-30% nižší než u přípravku Novorapid.
  • Novorapid má nejtrvalejší účinek.
  • Novorapid je možné zakoupit v pohodlnější formě zásobníků, které lze použít v injekční stříkačce jakékoli velikosti kroku. To je důležité pro pacienty, kteří potřebují minimální dávku inzulínu..

Jediným významným rozdílem mezi těmito léky je, že Apidru nemohou užívat děti do 6 let během těhotenství a plánování.!

Novorapid a Apidra jsou zaměnitelné léky, s výjimkou uvedených rozdílů. Bez lékařské indikace se nedoporučuje měnit jeden typ inzulínu na jiný..

Názor lékařů

Preference endokrinologů ohledně toho, co je nejlepší pro diabetes 1. typu, Apidru nebo Novorapid, se liší. Existuje názor, že Apidra je rychlejší, rychleji zastaví skok v glukóze, takže je častěji předepisována lidem s nepravidelným stravovacím plánem.

Zpětná vazba od endokrinologů k užívání drog při práci s pacienty:

Irina, 38 let, endokrinologka, Moskva

Předepisuji Apidru k použití před jídlem pro většinu mých diabetiků typu 1 a typu 2, protože je to poslední z krátkých inzulínů na trhu a poskytuje rychlejší výsledky. Navíc jsem si všiml, že pacienti prakticky nemají neplánované vrcholy. Přípravek Apidra se často používá v kombinované terapii s delším inzulinem. Vybírám jiné podobné léky pouze pro kontraindikace nebo při výskytu nežádoucích účinků.

Sergey, 65 let, endokrinolog, Nižnij Novgorod

Lék Apidra se nedoporučuje používat v pumpách, protože silně krystalizuje. Novorapid a Apidra jsou docela zaměnitelné. Hlavní indikace užívání přípravku Novorapid: časté a vysoké vrcholy hladiny cukru v krvi, použití u dětí do 6 let, během plánování a během těhotenství. V jiných případech můžete použít Apidru, protože lék má snížené riziko hypoglykémie v důsledku krátkodobého působení.

Lékaři nepředepisují lék Apidra k léčbě cukrovky u žen při plánování početí a těhotenství u dětí do 6 let, protože neexistují žádné klinické studie.

Recenze diabetiků

Léky Apidra a Novorpid jsou velmi podobné. Působení a účinnost léků závisí na individuálních charakteristikách těla pacienta, na stadiu cukrovky a na požadované dávce substituční léčby a sklonu k alergickým reakcím. Mnoho diabetiků si všimne vedlejšího účinku ospalosti způsobeného přípravkem Novorapid a bolesti hlavy z přípravku Apidra..

Oleg, 25 let, Smolensk

Injikovaný Apidru po dobu 1,5 roku podle pokynů lékaře, lék normalizuje hladinu cukru před jídlem, inzulin lze podávat před jídlem a nečekat na čas. Zmateni snížením účinku: po 3 hodinách glukóza opět vyskočí. Přešel jsem na Novorapid, nedávají mi předpis, kupuji si ho sám, ale dostávám stabilnější pokles glukózy a nemusím se neustále starat o svůj stav.

Nina, 32 let, Dmitrov

Trpím cukrovkou už mnoho let, 5krát jsem měnil léky a snažil jsem se najít, co mi vyhovuje. Novorapid mi vyhovuje, vyhovuje mi, protože se prodává v kazetách, vložím je do rukojeti krátkým zdvihem (0,5). Droga se podává zdarma na lékařský předpis, ale někdy si ji musíte koupit sami. Během těhotenství jsem také užívala Novorapid, dítě se narodilo zdravé.

Injekční pero Insulin NovoRapid FlexPen - recenze

Epidemie 21. století a můj boj proti ní! Podrobný přehled krátkodobě působícího léku NovoRapid a rady pro začínající diabetiky.

Nemoc zachycuje ve svých houževnatých tlapách stále větší počet lidí na naší planetě a nešetří ani dospělé, ani kojence. Nemoc, proti které neexistuje spolehlivá prevence ani léčba. Epidemie 21. století!

To vše je o inzulín-dependentním diabetes mellitus (typ 1). Obyčejní lidé, kterých se toto neštěstí nedotklo, vědí jen to, že nemůžete jíst sladkosti. Pojďme zjistit, jestli je to tak.

Počítání jednotek chleba, injekce několikrát denně, přísná strava s nízkým obsahem sacharidů, strach z časných komplikací, to je to, co čeká na ty, kteří mají cukrovku. Ale věřte mi, není třeba zoufat, dá se s tím žít. Nemoc se právě stala způsobem mého života.

Lékař mi předepsal 10 jednotek přípravku Lantus večer a třikrát denně po dobu 6-7 jednotek přípravku Novorapid. Glukometr jsem měl plně pod kontrolou, ale cukr stále skákal.

Inspirován materiály z webu [link] jsem začal upravovat svoji léčbu. Samozřejmě, dodržování plné nízkosacharidové stravy, jak doporučují, pro mě stále není zcela úspěšné. Ale na druhou stranu jsem významně snížil dávku přípravku Novorapid: 2 jednotky ráno a 4–5 jednotek na oběd a večeři..

Droga se prodává ve velmi pohodlném, pro skladování v chladničce, balení 5 injekčních per, každé 3 ml (kupuji za 1834 rublů). Jehly nejsou součástí balení, je třeba je zakoupit samostatně.

Tento lék je nové generace, velmi krátkodobě působící, což znamená, že po injekci nemusíte čekat, až 10 až 30 minut uplyne na jídlo. Z jednoho léku na jiný je možné přecházet pouze podle pokynů lékaře, protože Novorapid je 2krát silnější než krátkodobě působící léky. Z tohoto důvodu jsou vyžadovány menší dávky.

Způsob podání a dávkování podle oficiálních pokynů:

Typická individuální denní potřeba inzulínu u dospělých a dětí se pohybuje od 0,5 do 1 U / kg tělesné hmotnosti. Pokud je lék podáván před jídlem, potřebu inzulínu může zajistit lék NovoRapid® FlexPen® o 50-70%, zbývající potřebu inzulínu zajistí dlouhodobě působící inzulin.

NovoRapid FlexPen má rychlejší nástup a kratší dobu působení než rozpustný lidský inzulín. Vzhledem k rychlejšímu nástupu účinku by měl být NovoRapid FlexPen podáván zpravidla bezprostředně před jídlem, v případě potřeby jej lze podat brzy po jídle..

Nikdy nepodávejte fixní dávky, alespoň vypočítejte jednotky chleba přibližně, není to tak těžké, když na to přijdete. Jinak to nebude stačit, nebo dojde k předávkování.

Definitivní dávka potřebná pro předávkování inzulínem nebyla stanovena, avšak hypoglykémie se může vyvinout postupně, pokud jsou dávky příliš vysoké ve vztahu k potřebám pacienta.

- Pacient může sám vyloučit mírnou hypoglykémii požitím potravy obsahující glukózu nebo cukr.
- V případě těžké hypoglykemie, pokud je pacient v bezvědomí, má být intramuskulárně nebo subkutánně podán 0,5 mg až 1 mg glukagonu (může být podán vyškolenou osobou) nebo intravenózní roztok glukózy (dextrózy) (může být podán pouze zdravotnickým pracovníkem).

Zvýšená individuální citlivost na inzulín asgart nebo na kteroukoli složku léčiva

Nedoporučuje se používat NovoRapid FlexPen u dětí mladších 2 let, protože u dětí do 2 let nebyly provedeny žádné klinické studie.

Buďte opatrní, zásoby a použitá stříkačka jsou skladovány odlišně!

Uchovávejte při teplotě 2 ° C - 8 ° C (v chladničce), ale ne v blízkosti mrazničky. Chraňte před mrazem.
Uchovávejte pero s nasazeným krytem, ​​aby byl přípravek chráněn před světlem..
Neuchovávejte pero s injekční stříkačkou s použitým lékem nebo s sebou jako náhradní v chladničce. Skladujte při teplotě nepřesahující 30 ° C. Spotřebujte do 4 týdnů.

Recenze společnosti Actrapid nm

  • Sdílejte recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Dohodněte se s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžovat si
  • Stránka kontroly

Actrapid nm je krátkodobě působící léčivo (účinek léku začíná za 30 minut). Maximálního účinku je dosaženo mezi 2,5-5 hodinami po podání. Lék trvá 8 hodin. Ve srovnání s Actrapidem a Actrapidem MS je absorbován v místě vpichu rychleji.

Indikace pro použití:

Formy cukrovky závislé na inzulínu. Vzhledem k rychlosti. více informací

„Raději bych koupil s vlastním.“ Diabetici přecházejí na ruské inzulíny

Pacienti s diabetes mellitus v různých oblastech Ruska začali dostávat domácí inzulín místo obvyklých evropských léků. Diabetici prvního typu bijí na poplach: nahrazení původního inzulínu biologicky podobným bez lékařského dohledu může vést k těžkým alergiím a rozvoji komplikací. Pacienti stojí před volbou: rozhodnout se o nekontrolovaném experimentu v oblasti zdraví nebo si koupit inzulín na vlastní náklady a utratit spoustu peněz.

Některé z původních inzulínů, jako je Lantus (mezinárodní nechráněný název - inzulín Glargin), Humalog (inzulín Lispro), ukončily patentovou ochranu. Patentová ochrana Novorapid (inzulin Aspart) končí příští léto. To znamená, že kterýkoli farmaceutický výrobce má právo na vytvoření své vlastní verze - takzvané biologicky podobné. Biosimilars neprocházejí úplnými klinickými studiemi.

Ruská společnost Geropharm již vyrábí biologicky podobné přípravky Glargin a Lispro - Ringlar a Rinleese. V létě je Geropharm připraven uvést na trh biologicky podobný Novorapid (inzulin Aspart) - inzulin Rinasp.

Problém je v tom, že na rozdíl od generik (analogů chemicky syntetizovaných léků) nelze biosimilární látku zcela shodovat s originálem. Jedná se o lékařskou biotechnologii - metodu výroby léčiva ze živých buněk (bakterie, viry, houby), kde podmínky výroby mají významný dopad na účinnost léku. Proto je podle vědců „zkrácený postup registrace přijatý pro generika pro biologicky podobné látky nepřijatelný“..

Regionální ministerstva a výbory pro zdravotnictví však nakupují léky pod mezinárodním nechráněným názvem, to znamená, že pacienti závislí na inzulínu již nemusí dostávat obvyklou původní drogu, ale nový biologický podobný. A pokud se podíváte na nákupy, pak například v regionu Saratov již biologicky podobný Glargin vyráběný společností Ufa nahradil původní Lantus.

Humalog nebude?

Na konci listopadu se Aleksey Pustovalov z Voroněži obrátil na saratovskou komunitu rodičů dětí s diabetes mellitus: jeho synovi již nebyl předepsán inzulín Humalog. Řekli - není na skladě a v blízké budoucnosti se neobjeví.

- Shromáždili jsme zásobu Humalogu (jedná se o ultrakrátký inzulín, který podáváme svému synovi „na jídlo“) od diabetických komunit po celé zemi, - vysvětluje Alexey. - Díky bohu, lidé neodmítají pomoc - nyní máme rezervu na příštích šest měsíců. To nás však nezachrání. Voroněžští endokrinologové tvrdí, že po novém roce již Humalog nebude, koupí jeho biologicky podobnou ruskou produkci. Proto na radu lékařů převedeme našeho syna na Novorapid.

V Karélii je biologický analog Humalogu - inzulin Rinleys ruské společnosti „Geropharm“ - vydáván pacientům s diabetes mellitus od října tohoto roku. Olga Okhotnikova, jejíž devítiletá dcera trpí cukrovkou pět let, vede skupinu VKontakte „DIA Petrozavodsk“.

- V Karélii se očividně rozhodli provést experiment: děti jsou převedeny na ruský inzulín, - říká. - V říjnu začaly děti rozdávat Rinleese. Rodiče to odmítají. Dávají přednost nákupu originálních drog na vlastní náklady.

V Saratovsku a na Altajském území místo Lantus - dlouhodobě působícího inzulínu - začali rodiče diabetických dětí vydávat jeho biologicky podobný Glargin, vyráběný společností UfaVITA.


"Samozřejmě jsem to nebral," říká Julia Novokhatnyaya z Aleisk na altajském území. - Ačkoli lékárna vysvětlila, že Lantus a Glargin jsou jedno a totéž. Začal jsem volat regionální zdravotní oddělení. Říkali, že musí podstoupit lékařskou prohlídku. Endokrinolog musí napsat závěr, proč tento konkrétní inzulin není vhodný. A proto si to musíte vyzkoušet, „možná to udělá.“ Ale nechci experimentovat na dítěti.

V regionu Saratov endokrinologové doporučují opustit drogu domácí produkce, pokud extrakt z nemocnice neuvádí účinnou látku, ale obchodní název drogy.

Poranění hlavy při změně inzulínu

Tatyana Petrova ze Saratova je přesvědčena, že přechod z inzulínu na inzulín by měl být pod dohledem lékaře. Její syn onemocněl cukrovkou 1. typu před 13 lety. S inzulinem se společnosti Novorapid podařilo dosáhnout dobré kompenzace a vyhnout se závažné hypoglykémii (nízká hladina cukru v krvi, plná ztráty vědomí až komatu - přibližně MS). Jediný případ, kdy byl chlapec nucen změnit drogu, to skončilo zraněním.

- Moje dítě má zvláštnost - jeho inzulín se „rozvíjí“ (začíná jednat - přibližně RS) velmi rychle, - vysvětluje Tatiana. - Injekuje drogu po jídle. Jakmile byl v Saratově, Novorapid po dlouhou dobu chyběl. A bylo nám doporučeno vyzkoušet Humalog. Charakteristickým rysem tohoto inzulínu je, že působí rychleji. Moje dítě bylo pojištěno - po jídle se odmlčel, injekčně podal inzulín. Stál a normálně se mnou mluvil. A najednou se v jednom okamžiku vyklenul a spadl na podlahu. I po jídle se Humalogovi podařilo dostat ho do těžké hypoglykemie. Výsledkem je poranění hlavy a vyrazený prst na pravé ruce. Od té doby jsem slíbil - žádné experimenty, raději si koupím za své.

Tatyana si je jistá, že nemůžete jednoduše nahradit původní drogu její biologickou podobností. S vědeckými články v ruce dokazuje, že biologicky podobný může být ve svém účinku velmi odlišný od originálu..

"Sbírání jakékoli molekuly látky není obtížné," říká. - Otázkou je stupeň čištění látky - kolik bílkovinných „zbytků“ tam zůstane, které vyvolávají alergie, a jaké konzervační látky budou použity, což může také způsobit reakci. Čím nižší je stupeň čištění, tím levnější je výroba.

- Mám otázku: proč jsou naše biosimiláře téměř dvakrát levnější než originály? - ptá se Dina Dominova z Moskvy, diabetička s 23 lety zkušeností. - Na čem výrobci šetří a vyjdou mi tyto úspory z cesty? Mám právo to vědět.

Žádný z diabetiků neviděl klinické studie ruských biologicky podobných inzulinů, poznamenává Dina. A bez klinických studií není možné předpovědět, jak bude biologicky podobný přípravek fungovat..

"Zatímco výsledky klinických studií pro Humalog, Novorapid, Apidra a další originální inzulíny jsou veřejné, neexistují žádné pro biologicky podobné látky vyráběné v Rusku," vysvětluje Dina Dominova. "Kromě toho mám inzulínovou pumpu." Studie těchto léků na pumpách nebyly v zásadě provedeny.

- Jaký je v tom však rozdíl, pokud jde v podstatě o stejný inzulin - Lizpro se změní na Lizpro a Glargin se nahradí Glarginem? Proč je výrobce důležitý?

- Po uvalení sankcí máme v Rusku výrobky zvané „sýr“ a „chléb“. Vypadá ale tento „sýr“ jako normální sýr? Inzulin není jídlo, je to lék, na jehož dostupnosti a kvalitě závisí mé zdraví a život.

„Nepracovali jsme s biosimiláry“

- Abych byl upřímný, stále nemůžu říci nic o biologicky podobných látkách, - říká Nadezhda Raigorodskaya, dětská endokrinologka ze Saratova. - Nepracovali jsme s nimi, zatím nemáme informace a zkušenosti s aplikací. Před několika lety však byla podobná situace s růstovým hormonem Rostan. Před jeho objevením jsme předepsali růstové hormony od evropských výrobců. Když se objevila domácí droga, byl k ní opatrný. Ale jeho použití bylo široce diskutováno a naši pacienti se účastnili klinických studií. Uplynulo několik let, než bdělost zmizela, a pacienti ji začali bez obav používat. Osvědčilo se jako dobrá droga - děti z ní rostou, nepozorujeme žádné vedlejší účinky. Samozřejmě existují lidé, kteří by chtěli užívat evropské drogy. Nyní je ale předepsán pouze Rostan.

Příběh růstového hormonu je oblíbeným argumentem obhájců substituce dovozu ve farmaceutických výrobcích. Diabetiky však nepřesvědčuje.

- Valentina Peterková (akademička Ruské akademie věd, odbornice na dětský diabetes. - poznámka RS) vystoupila na Dni diabetu v Domě vědců v Moskvě, - říká Dina Dominova. - Zdvořile nám řekla, že jsme si tím již prošli růstovým hormonem, když každý, kdo to potřeboval, byl převeden na domácí drogu. Bylo tam velké rozhořčení, ale přesto byli všichni přeneseni k němu. Existovala alternativa, zeptali jsme se. Ne, neexistovala žádná alternativa. Importované hormony se jednoduše přestaly dovážet do Ruska. Pokud máte na výběr - injekčně podat alespoň nějaký lék nebo žádný, je jasné, že si vyberete alespoň některé. Dále řekla, že pokud jste alergičtí na biologicky podobné látky, přijďte k nám do Endokrinologického výzkumného centra (ENC), přijdeme na to. To znamená, že například dítě nebo dospělý z Vladivostoku v Sachalinu musí nejprve dostat doporučení, počkat tři měsíce v řadě, odletět do Moskvy a zahájit vyšetření. A co dělat ty tři měsíce, že čekáte v řadě? Injekční podání drogy, na kterou jste alergičtí? Nebo koupit za?

Všichni diabetici bez výjimky říkají, že by měla existovat svoboda výběru léků: jak ti, kteří jsou připraveni pokusit se přejít na ruský inzulín, tak i ti, kteří se bojí.

"Pro nás diabetiky je kompenzace důležitá," říká Nyura Sharikova, diabetička a bloggerka z Instagramu. - Někdo může být alergický na dovážený inzulín (jako biologický produkt vyvolává jakýkoli inzulin imunitní odpověď těla. - Přibližně MS). Například jsem alergický na mnoho inzulínů. Jsem tedy za to, abychom to zkoušeli, ale pouze pod dohledem lékařů. A tak bylo na výběr - zůstat na své droze, pokud vám ta nová nevyhovuje.

"Skutečnost, že se ruské inzulíny začaly vyrábět, je dobrá," říká Tatyana Petrova. - V případě komplexních sankcí nebo, nedej bože, války, když nebude čas na tuky, budu žít, domácí drogou bude spása. V kritické situaci jsou všechny prostředky dobré, jen aby přežily. Ale když pacient upravoval kompenzaci měsíce nebo roky, vypočítal empiricky pro každý produkt všechny dávky, koeficienty a pauzy na svém inzulínu a poté dostal další inzulin, na kterém je třeba začít od začátku - je tu malá radost.

Problém je v tom, že systém veřejných zakázek je již pro původní evropské nebo americké inzulíny prakticky uzavřen. V roce 2015 ruská vláda v rámci „protikrizového plánu“ vydala rezoluci č. 1289, v níž se uvádí, že pokud se do výběrového řízení zapojí dva ruské léky domácí produkce, zahraniční droga již do soutěže není povolena..

Karelianští rodiče již nakupují inzulín pro své děti na vlastní náklady. Čelí problémům i v hlavním městě.

- Letos v Moskvě je to s Humalogem velmi špatné, - vysvětluje Dina Dominova. - Na jaře, když jsem nemohl dostat lék na recepty, koupil jsem si ho sám. Balení mě stálo 2700 rublů. Potřebuji dva takové balíčky na měsíc. Jelikož mám třetí skupinu zdravotně postižených, mám nárok na důchod - je to 5400 rublů.

Aby Dina dosáhla dobré kompenzace a podle toho žila co nejdéle bez komplikací, utrácí Dina 20 tisíc měsíčně pouze za péči o cukrovku. Tato částka zahrnuje nákup testovacích proužků, údržbu nepřetržitého monitorování glykémie, nákup spotřebního materiálu pro inzulínovou pumpu. A ačkoli od roku 2019 musí být spotřební materiál pro pumpu hrazen z federálního rozpočtu, ne všichni diabetici na pumpové terapii ji začali dostávat na začátku roku..

"Mnozí z nás dostali první spotřební materiál až v listopadu," říká Dina. - Pokud se k tomu přidají inzulíny, pak samotná částka pro cukrovku bude 25 tisíc rublů. Stále však musíte podstoupit pravidelné vyšetření - ke kontrole očí, ledvin. Se vší úctou k bezplatné medicíně je na nízké úrovni. Náklady na konzultaci s jednoduchým lékařem v ESC jsou 2 500 rublů. Čím vyšší je hodnost lékaře, tím vyšší jsou náklady na schůzku. A pak, pokud nastanou komplikace, léčba také stojí peníze. Kolik peněz utratím za udržení svého těla v přijatelném stavu, je pro mě těžké vypočítat. Ale nemám na výběr.

Kvůli politické situaci

Ne všichni diabetici však podléhají panice. V listopadu zveřejnila Nyura Sharikova na svém instagramovém blogu @dia_status několik příspěvků o zavedení biologicky podobných inzulínů produkovaných ruskými společnostmi.

Ruské inzulíny od výrobců Geropharm, Medsintez, Pharmstandard prošly úspěšnými klinickými zkouškami. Ministerstvo zdravotnictví jim vydalo osvědčení o registraci a byly zahrnuty do státního registru léčivých přípravků. V mnoha regionech se ruské inzulíny již nakupují. „Bez jejich zahraničních protějšků DŮLEŽITÉ VĚDĚT! Ruské inzulíny splňují normy GMP. To znamená, že droga má správnou kvalitu (splňuje požadavky normy), odpovídá analogům a může být použita. GMP je vážný standard. Je brzy panikařit a je to zbytečné: od paniky nikdo se nikdy nezlepšil. Nejprve je třeba na to přijít, “napsala.

- Ruský inzulín stále bude, je zbytečné bojovat proti jeho vzhledu a není to nutné, - vysvětluje svůj postoj. - Budou jim poskytnuty diabetici. A to je dobré. Je dobré, že existuje společnost s názvem Geropharm, která se zabývá vědeckým výzkumem a výrobou inzulínů. Každý ví, jaká je nyní naše politická situace. Ne dnes ani zítra budou oznámeny další sankce a je možné - to je docela možné - uvalit zákaz na všechny zahraniční léky obecně nebo na některou složku inzulínu. A my diabetici budeme muset buď zemřít, nebo přejít na rychle připravenou, nevyzkoušenou drogu. Už nebudeme mít na výběr. Proto jsem pro domácí inzulín, aby nám v každé situaci byl poskytnut lék.

Podle bloggera se situace kolem domácích inzulínů stupňuje vzhledem k tomu, že farmaceutické společnosti odmítají zveřejňovat výsledky klinických studií. Nyura a několik jejích přátel nyní hledá setkání se zástupci společnosti „Geropharm“ a odpověď na otázku týkající se klinických studií. Geropharm zatím neodpovídá.

Složení a forma inzulínu "Apidra Solostar", jeho cena a recenze diabetiků, analogy

Inzulin "Apidra Solostar" je farmaceutický inzulínový přípravek na bázi lidského inzulínu s krátkým účinkem. Je určen k léčbě diabetes mellitus závislého na inzulínu. Patologie je poměrně častá a pacienti s touto diagnózou musí podobné léky užívat po celý život..

Složení

Farmakologický účinek přípravku "Apidra" je hypoglykemický. Jedná se o roztok pro subkutánní podání, aktivní složkou je inzulin glulisin - 100 U na 1 ml. Nechráněný mezinárodní název „Apidra“ (INN) - glulisinový inzulín.

Z pomocných látek kompozice zahrnuje:

  • metakresol;
  • tromethamin;
  • chlorid sodný;
  • hydroxid sodný;
  • polysorbát 20;
  • kyselina chlorovodíková;
  • voda na injekci.

Formulář vydání

Roztok je bezbarvá průhledná kapalina. Přípravek "Apidra" je rekombinantní analog lidského inzulínu, ale z hlediska celkového účinku působí rychleji a ne tak dlouho. Tento léčivý přípravek je v příručce k radaru prezentován jako krátký inzulin.

Řešení je k dispozici v zásobnících pro speciální injekční pera. Jedna zásobní vložka obsahuje 3 ml léčiva, nelze jej vyměnit. Uchovávejte inzulín v chladničce bez zmrazení. Před první injekcí pero vyjměte několik hodin, aby měl lék pokojovou teplotu.

Farmakodynamika a farmakokinetika

Významným účinkem léku je regulace metabolických procesů spojených s glukózou. Inzulin snižuje koncentraci cukru stimulací absorpce glukózy do periferních tkání - svalů a tuků.

Inzulin také inhibuje produkci glukózy v játrech, zpomaluje proteolýzu, lipolýzu, zvyšuje produkci bílkovin.

Klinické studie pacientů s diabetem ukázaly, že subkutánní injekce fungují rychleji, ale účinek je v celkovém čase menší ve srovnání s jejich rozpustným lidským inzulínem.

Injekce se podává 2 minuty před jídlem - to zajišťuje správnou glykemickou kontrolu. Pokud se podává po jídle o 15 minut později, pomáhá kontrolovat hladinu cukru v krvi. Lék je zadržován v krvi po dobu 98 minut. Akční doba 4 - 6 hodin.

Glulisin se vylučuje rychleji než rozpustný lidský inzulín. Poločas je 42 minut.

Indikace a kontraindikace

Podle příručky k léku je předepsán pouze pro cukrovku, jejíž průběh vyžaduje podání inzulínového léku. Důležitou kontraindikací jsou děti do 6 let..

Lék je předepsán až po podrobné laboratorní diagnostice pacienta. Potřeba použití inzulínu, jeho dávkování stanoví lékař v souladu s výsledky vyšetření a příznaky patologie. Nekontrolované používání může vyvolat nevratné komplikace.

Absolutní kontraindikací léku je hypoglykémie a alergie na složky jeho složení..

Během laktace a těhotenství lze přípravek Apidra používat. Klinické studie prokázaly bezpečnost léku, zejména při přísném dodržování všech pravidel stanovených endokrinologem.

Vedlejší efekty

Nejběžnějšími vedlejšími účinky jsou hypoglykémie. Obvykle je to spojeno s předávkováním léky. Útok přílišného snížení cukru je doprovázen třesem, nadměrným vzrušením a slabostí. Závažnost stavu je indikována těžkou tachykardií.

V místě vpichu se mohou objevit reakce - otok, vyrážky, zarudnutí. Všechny z nich po 2 týdnech užívání samy odezní. Závažné systémové alergie jsou velmi vzácné a signalizují potřebu urgentní výměny léku.

V popisu léku je uvedeno, že porušení injekční techniky a individuálních vlastností podkožní tkáně často způsobují lipodystrofii.

Dávkování a předávkování

Lék musí být podáván maximálně 15 minut před jídlem nebo bezprostředně po něm. Přípravek Apidra se používá v různých schématech inzulínové terapie - inzulínem střednědobého nebo dlouhodobého účinku. Přípravek "Apidra" je také předepisován v kombinaci s perorálními léky, které snižují hladinu cukru v krvi. Dávky vybírá endokrinolog.

Aplikujte "Apidru" subkutánně nebo pomocí kontinuální infuze do podkožního tuku pomocí systému s pumpou.

Injekce se provádějí do břicha, ramen, boků. Kontinuální infuze se provádí pouze do břicha. Je nutné neustále měnit místo vpichu a infuze, střídají se s každou další injekcí. Rychlost absorpce, její začátek a trvání jsou ovlivněny:

  • místo vpichu;
  • tělesné cvičení;
  • rysy těla;
  • čas zavedení atd...

Po injekci do břicha je absorpce rychlejší.

Abyste zabránili vstupu léku do cév, musíte dodržovat opatření, která musí lékař popsat při výuce techniky diabetické injekce. Po injekci je zakázáno toto místo masírovat..

Je povoleno míchat přípravek "Apidru" pouze s inzulinem isofanem. Nemíchejte, když používáte čerpadlo.

Při nadměrném příjmu inzulínu do těla se zvyšuje riziko hypoglykemie. Mírné formy se rychle zastaví užíváním glukózy nebo potravin s kostkou cukru. V tomto ohledu by diabetici měli vždy nosit cukr nebo něco sladkého s jednoduchými sacharidy, sladkým džusem atd..

Těžkou formu projevující se křečemi, neurologickými poruchami, kómatem lze zastavit intramuskulárním nebo subkutánním podáním glukagonu a také koncentrovaného roztoku dextrózy. Injekce by měl podávat pouze odborník. Po obnovení vědomí musíte něco jíst jednoduchými sacharidy, abyste zabránili opakování záchvatu, který se může obnovit okamžitě poté, co se budete cítit lépe. Pacient také zůstává nějakou dobu v nemocnici, aby lékař mohl svého pacienta neustále sledovat a sledovat..

Interakce

Studie farmakologických interakcí pro inzulin Apidra nebyly provedeny. Na základě empirických znalostí analogů je vývoj klinicky významného výsledku farmakokinetické interakce minimálně možný. Některé látky ve složení léčiv mohou ovlivňovat procesy metabolismu glukózy, a proto je někdy nutná úprava dávky inzulínu.

Následující látky zvyšují hypoglykemický účinek přípravku Apidra:

  • hypoglykemické léky pro orální podávání;
  • fibráty;
  • disopyramid;
  • fluoxetin;
  • pentoxifyllin;
  • aspirin;
  • sulfa antimikrobiální léky.

Hypoglykemický účinek lze snížit:

  • danazol;
  • somatotropin;
  • inhibitory proteázy;
  • estrogeny;
  • hormony štítné žlázy;
  • sympatomimetika.

Alkohol, soli lithia, beta-blokátory, klonidin mohou také oslabit účinnost léku, což vyvolává záchvat hypoglykémie a následné hyperglykémie.

Analogy

Náhražky a analogy léčiva jsou uvedeny v tabulce.

Název inzulínuCena, výrobceVlastnosti / Účinná látka
„Humalog“Od 1600 do 2200 rub., FrancieHlavní složka - inzulín lispro, reguluje metabolismus glukózy a zvyšuje syntézu bílkovin, uvolňovaných v suspenzi a roztoku.
"Humulin NPH"Od 150 do 1300 rublů, ŠvýcarskoLéčivou látkou je inzulín isofan, pomáhá účinně kontrolovat hladinu glykémie, vyrábí se v zásobnících pro injekční pero, je povolen během těhotenství.

Může způsobit generalizované svědění.

„Actrapid“Od 350 do 1 200 rublů, DánskoKrátkodobě působící inzulín se podává, když jiné léky nedosáhly očekávaných výsledků. Aktivuje intracelulární procesy uvolněné v roztoku.

Vysoké riziko lipodystrofie, dávkování musí být během cvičení upraveno.

Recenze

Píchám si drogu "Apidra Solostar" pár minut před jídlem. Akce je velmi rychlá, je to pro mě výhodné. Vhodné také pro použití v injekčních perech. Během užívání se nežádoucí účinky neobjevily ani jednou.

Ne tak dávno jsem byl převeden na drogu "Apidra". Funguje dobře a rychle, glukóza je normální. Používám inzulin před jídlem, v místě vpichu jsem nezaznamenal žádné nepohodlí. Používám tento inzulin po dobu 6 měsíců, jsem s drogou spokojen.

Alexandra, 65 let

Jedno balení se speciálními stříkačkami Apidra stojí přibližně 2 100 rublů. Neotevřená doba použitelnosti léku je 2 roky v chladničce. Aby se snížila pravděpodobnost lipodystrofie, lék se před použitím zahřeje na pokojovou teplotu. Otevřené léky můžete uchovávat po dobu 4 týdnů na místě, kde se slunce nedostane na teplotu nepřesahující 25 stupňů.

Závěr

Endokrinologové jsou toho názoru, že diabetes mellitus není jen patologie, ale způsob života. Zahrnuje povinné užívání drog, dodržování pravidel pro sestavování stravy. Pečlivé dodržování všech doporučení a správná volba dávkování je klíčem k vysoké kvalitě života i při této diagnóze. Přípravek Apidra pomáhá mnoha diabetikům cítit se lépe a zapomenout na nárůsty cukru.

Top